ЕЛЕНА ГИГОВА  ПОДАВА РЪКА НА ЖЕНИТЕ, КАТО ИМ ПОМАГА ДА ОРГАНИЗИРАТ ЖИВОТА СИ И ПОСЛЕДВАЩИТЕ ТРАНСФОРМАЦИИ
Елена Гигова
Днес имаме удоволствието да ви представим една прекрасна дама, която има желанието да помогне със своите професионални умения на нас от SAVE HER BG абсолютно доброволно. Тя е Кариерен консултант и според нас е прекрасно, че се включва с идеите и заряда си в точния момент. Казваме го, защото виждането ни напоследък е, че ползотворната насока, която поехме е към намирането на работа и образователните курсове съвместно със Sutherland, тъй като всички сме свидетели на пълната абдикация и безхаберие на държавата и управниците и невъзможността да се случват видими и реални промени по въпросите с домашно насилие в законодателството и изпълнителната власт. Но днес думата ни е за Елена Гигова. Поместваме няколко изречения от нея и очакваме вашите желания за включване в консултации по кариерно развитие и всякакви въпроси в коментари! Елена, огромно благодаря! 🙏
„Казвам се Елена. Моята експертиза е в сферата на личността и как тя се проявява през професията. Аз съм кариерен консултант по професия и по призвание. Откакто се помня се интересувам какво работят хората около мен, как избират образованието си, професиите си, как организират живота си и последващите трансформации.
Завършила съм Френска Филология в Софийския университет, имам магистърска степен по Бизнес администрация към университета в Нант, Франция, и притежавам международен сертификат по кариерно консултиране GCDF. В момента съм записала магистърска степен по Психология на развитието в НБУ.
Самата аз съм имала своя житейски път и кариерен опит, които са ми помогнали да се формирам като човек и експерт. Преминала съм през различни административни позиции, работила съм в сферата на маркетинга, като в последната ми роля в корпоративната среда отговарях за маркетинг и човешките ресурси в международна компания. Животът ми във Франция ми даде възможността да живея и работя в мултикултурална среда и ме научи да управлявам различието.
Аз вярвам, че всеки има право да има живота и кариерата, за която мечтае, а моята роля е да му помогна по пътя да го направи.“

 

 

 

ПАРТНЬОРСТВО МЕЖДУ SUTHERLAND И SAVE HER
Много се вълнувамe най-накрая официално да ви съобщим за срещата на нашия Председател Христина Зарева с едни прекрасни жени от екипа на SUTHERLAND, които буквално я разплакаха от щастие миналата седмица.
SAVE HER BG беше избрана от тях като целева група от потенциални бъдещи служители за SUTHERLAND България!
Ако не сте запознати, това е много голяма международна компания, започва на местно ниво дейност през 2008 г. в София и представлява многоезичен център за обслужване на клиенти и оттогава е нараснал до повече от 2000 служители на шест различни места, три в София, един в Бургас, един във Варна и един в Пловдив.
Развълнувани от дейността ни, и желаейки да допринесат за реалната промяна в живота на жените в България, момичетата от екип Човешки ресурси направиха специална Социална програма за SAVE HER BG! Това най-вече означава, че кандидатурите през групата ще се разглеждат преференциално! Освен това ще имаме възможността да посещаваме езиков курс и допълнителна квалификация с насока Информационни технологии напълно безплатно. Честно казано именно за подобна програма винаги съм си мислела, че реално би могла да даде шанс за ново начало, защото много често нашите съвети са недостатъчни, когато не предлагаме реална алтернатива за мое голямо съжаление. В презентацията, която те подготвиха за нас може да се запознаете с още подробности като ще изброя няколко предимства-изцяло онлайн интервю, 80% от служителите работят хоум офис, карта Мултиспорт, допълнително здравно осигуряване, 21 дни годишен отпуск, ваучери за храна, програма за асистенция на служителите. Това реално дава равноправен шанс на майките с деца и живеещите извън големите градове, което също винаги е било голяма спирачка за желаещите да се включат в наши срещи и инициативи. Фактът, че кандидатурата идва от нашата група ще остане абсолютно конфиденциален, ако евентуално бъдете назначени на работа. В кампанията могат да участват всички от групата, които владеят поне един чужд език и имат основни знания за компютърна грамотност. Моля изпращайте CV на имейл адрес saveherbg@gmail.com
Стана доста дълго, но ще завърша с това, че съм изключително горда с тази инициатива и съм убедена, че това наистина ще промени ситуацията за не една жена. Благодаря ви, SUTHERLAND, надявам се да успеем заедно да дадем надежда за нов, достоен път за живот.

 

 

 

РЕАЛИЗИРАНИ И СИЛНИ С EMPROVE И SAVE HER
Скъпи момичета, обикновено каквото и да мислим за групата, винаги се случва така че аз, Галя или Светлето сме го преживявали и може би това е ключа към тази силна връзка, която се получава по естествен начин с тези от вас, с които се виждаме наживо. Затова и повечето ни действия са продиктувани от опита ни, от грешките или успеха ни. Безспорно най-трудният път е да си върнеш обратно вярата в себе си, да цениш живота-всеки твой ден, всяко твое усилие. Затова на мен лично ми трябваха години, със сигурност има и много още какво да уча. Мислейки какво би било полезно за вас, особено в сегашната сложна ситуация, се роди идеята за лекции, в които да ви помагаме с търсенето на работа и стратегия по вашата реализация в професионален план, защото вярваме, че до голяма степен това е ключът към промяната.
Благодарение на #emprove ние имаме възможност да сме с вас в този процес! Новата ни съвместна инициатива е обучение на всяка от вас, която пожелае да търси нови възможности. Това включва професионални лекции как да осъзнаете силните си страни, да представите себе си в CV, да отидете на интервю за работа и да се представите успешно🙂 Признавам, че това е моя сбъдната мечта и се надявам да успеем по този начин да чертаем заедно нови пътища, с които да се гордеем.
Момичетата от Emprove споделиха, че за да подберат най-подходящия лектор от екипа им за първия ни уъркшоп в посока повишена икономическа независимост, е най-ценно да чуем какви са ВАШИТЕ трудности в намирането на работа – пишете ни в коментар ситуации, въпроси, примери, за да може да бъде създадена една обучителна програма максимално полезна специално за вас! Планираме първата сесия още за края на септември/началото на октомври, а подкрепата и партньорството с тях по тази тема ще са дългосрочни, така че дори да не покрием всички ваши въпроси в първата среща, ще има следваща!
Христина Зарева

 

 

 

BIRTHDAY PARTY 2020 МИСИС БЪЛГАРИЯ РОКСАНА КИРИЛОВА
На 20 юни 2020г. чествахме красотата, силата на духа, женската енергия и новото начало! Честита да е Роксана Кирилова, която ни събра под мотото С любов към теб 💗На нейния рожден ден подаръците бяха от рожденичката🥰 Специално за всички от SAVE HER BG Роксана организира среща с лайф коуч специалист и ни подари запис на книга „Никога повече съзависим“ и мотивиращи мантри „Отвъд Не мога“ и „Пътят Въпреки това“, които можете да намерите в раздел Плезни връзки. За нас беше истински празник отново да се видим наживо и да се заредим взаимно с разбиране и споделеност. В сърцата ни се редуваха приливи на любов и тревога, но както винаги на финала всяка от нас вярваше поне малко повече в доброто💞

Включете се с нас в следващите срещи на SAVE HER.  Питайте смело за всичко, което се сещате или просто споделете как се чувствате. С участието на всяка от вас, пъзелът е по-красив и истински 💗

А това са нашите вдъхновяващи минали срещи:

Среща на SAVE HER – 12 април 2020г.

Среща на SAVE HER – 26 април 2020г.