На 26.04.2020г. отново се събрахме виртуално чрез ZOOM. Форматът бе отново групова терапия.

Всяка една от нас беше чакала тази поредна среща с огромно вълнение и надежда. И мисля, че всяка една от нас излезе от срещата поне мъничко по-силна, по-уверена и с много повече вяра и усещане, че не е сама в битката си.

За всяка една от нас срещата беше островче на подкрепа, разбиране, съчувствие, а също така и възможност да получи както юридически съвет от нашия юрист, така и съвет от миналите вече по този път.  За пореден път се убедихме колко естествено всяка една от нас „влезе“ в обувките на другите, защото опитността, която имаме с домашното насилие ни е направила още по-чувствителни на тази тема. Емпатията, която момичетата и жените проявиха една към друга е опората, която ни дава сили и криле да продължим своята битка.

Благодарим на нашия неуморен психолог Валентина Димитрова, която за пореден път показа какво е да си професионалист, отдаден на каузата да момагаш! Ценните съвети, напътствията, помощта да се „намериш“, когато се чувтваш отчаян и изгубен, бяха основата, на която се проведе над тричасовата трепия.

Удивително е как съдбите ни се преплетоха, всяка в своята фаза на среща с различните видове насилие и със свой прочит и в една сигурна и задушевна среда, дори и онлайн, думите и емоциите са направо от най-дълбокото…. неподправена мъка, гняв, страх, сълзи, а и съпричастност, емпатия, любов една към друга. Срещите ни за мен са остров на сигурност и безрезервна подкрепа.